Úvod » PAMLSKY PRO PSY » Směsi na výrobu pamlsků » cdVet Fit-Hap Směs k výrobě pamlsků 205 g
cdVet Fit-Hap Směs k výrobě pamlsků 205 g
Směs na domácí pamlsky – hravě a zdravě!
cdVet Fit-Hap Směs k výrobě pamlsků (Fit-Hap Leckerli Backmischung) ze špaldové mouky, lněného semínka, z různého ovoce a bylin. Vhodná je jak pro psa, tak i kočku nebo koně – záleží jen na Vás, jakou další přísadu do směsi zvolíte: jestli tuňáka, hovězí maso nebo například mrkev či banán.
Kromě doporučeného postupu pečení od výrobce můžete pro zachování ještě většího množství živin zvolit namísto trouby sušičku – ideální je sušení do 42°C.
Balení v plastové dóze s víkem.
Složení cdVet Fit-Hap Směs k výrobě pamlsků:
Špaldová mouka, červená řepa, lněné semínko, šípkové slupky, zvápenatělé mořské řasy, dřeň z arónie, jahodová dřeň, pivovarské kvasnice, sladový květ, jablečná dřeň, černo-rybízová dřeň, mořské řasy, extrakt z jader hroznového vína
Poznámka: Doplňkové krmivo cdVet Fit-Hap Směs k výrobě pamlsků neobsahuje žádné syntetické látky (umělé vitamíny, umělé minerální látky, plniva, konzervanty apod.). Vyrobena je pouze z čistě přírodních komponentů.
Hrubý protein 13,7%, hrubý tuk 7,8%; hrubá vláknina 4,8%; hrubý popel 7,3%; fosfor 0,24%, vápník 2,41%, sodík 0,1%
Celá směs je na jednu porci těsta.
Protože domácí pečené keksy neobsahují umělé konzervační látky, vydrží maximálně 2 - 3 týdny (celozrnné keksy), resp. několik dní ("masové keksy"). Nejlepší je uchovávat je v chladničce nebo je po porcích zamrazit.
Varianta 1
Směs z dózy smíchejte v misce se 100ml vody a vypracujte do těsta. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše a vykrájejte libovolnými formičkami. Na pečícím papírem vyloženém plechu pečte přibližně při 170°C - 180°C po dobu 15 - 20 min., respektujte zkušenosti s vlastní troubou. Nakonec nechte troubu otevřenou vychladnout. Po upečení je vhodné skladovat keksy v chladu.
Varianta 2
Přidejte podle druhu zvířete např.:
Pro koně: 80 ml vody nebo šťávy (jablečné či mrkvové), 1 mrkev a 1 banán
Pro kočky: 60 ml vody, 1 konzervu tuňáka
Pro psy: 80ml vody nebo masového vývaru, 100g mletého hovězího masa
Směs smíchejte v misce. Podle druhu zvířete přidejte doporučené přísady jako je mrkev, banán, tuňák nebo mleté maso. Všechny přísady zpracujte do těsta. To pak vyválejte na pomoučněné ploše a vykrájejte libovolnými formičkami. Plech vyložte pečícím papírem a pečte zhruba při 170°C – 180 °C po dobu 15 – 20 minut, respektujte zkušenosti s vlastní troubou. Keksy skladujte v chladu.
Varianta “Vitarián”:
Přidejte podle druhu zvířete např. mrkev, banán nebo mleté maso, a potřebné množství vody/šťávy/vývaru. Podle síly vyváleného těsta, které je vhodné na sušícím plátu nakrájet na kostičky, podle jeho hustoty a podle zkušeností s Vaší sušičkou doporučujeme sušit 15 – 24 h teplotou nepřesahující 42°C. Podle potřeby je možné přidat ještě např. lněné semínko, aby se keksy netrhaly.